ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

23/10/10

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΑΣ.......Η΄ΤΑΝ Η' ΕΠΙ ΤΑΣ

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για τον παλαιό υποψήφιο στην Ζαχάρω - Φιγαλεία κ. Γεώργιο Μπούσμπουρα. 
Νομίζω ότι έπεσε πάνω στο παγόβουνο του προσκήνιου και παρασκήνιου, τον "Πανταζή". Μετά τον πήρε ο...χρόνος.  Δεν νομίζω ότι είναι κακός ή ότι θα ήταν άσχημος σαν Δήμαρχος, όμως η όλη "αντιπολιτευόμενη" στάση του στον Δήμαρχο και γενικά στα πεπραγμένα του Δημάρχου καθόρισε την όλη πορεία του και πολλοί πιστεύουν ότι θα του δώσει ενα αρνητικό στοιχείο στην ερχόμενη εκλογική διαδικασία. 
Το κτήριο του Δημαρχείου "στοίχιωσε" και τα χρήματα "κατάφερε" να τα στείλει σε άλλο Δήμο.
Ότι έκανε ο Δήμαρχος το κατέκρινε δημοσίως και έτσι πέρασε στον κόσμο μία εικόνα "δημόσιου κατήγορου".
Όμως το ψηφοδέλτιο που κατάρτισε είναι μπορώ να πώ "ισχυρό" και θα κάνει "ποιοτική" παρουσία στην τοπική κοινωνία αρκεί οι Δημότες να ζυγίσουν καλά τις προσωπικότητες και τις παρουσίες των υποψηφίων στα δρώμενα του Δήμου.
Πάντως θα μπορούσε να παραχωρήσει την θέση του σε νέα πρόσωπα εξίσου καλά και ικανά.
Καλή Δύναμη......

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ....ΑΛΛΑΞΕ. Ο SOUTH STREAM ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ.....

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχει ιδρυθεί η βουλγαρική εταιρεία που θα διαχειρίζεται το τμήμα του διεθνούς αγωγού που θα περνάει από το βουλγαρικό έδαφος, αφού ανακοινώθηκαν επίσημα από την Gazprom ότι το βουλγαρικό κράτος πέγραψε για να ξεκινήσει η τεχνικοοικονομική μελέτη σχετικά με το τμήμα του αγωγού South Stream που θα περνάει από τη Βουλγαρία. Ως πιθανή ημερομηνία δημιουργίας της αναφέρεται η 15η Νοεμβρίου σύμφωνα με βουλγάρικα ΜΜΕ και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την Ελλάδα και απομακρύνεται ο κίνδυνος να μείνει "εκτός ενεργειακού παιγνίου" στα Βαλκάνια.
Οι Ρώσοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη και ο ίδιος ο Αλεξέϊ Μίλερ προχώρησε σε σχετικές δηλώσεις ικανοποίησης. Πλέον υπολογίζεται ότι οι εργασίες για τον South Stream θα έχουν ξεκινήσει εντός του 2011. Ταυτόχρονα οι ελληνορωσικές σχέσεις παρά το γεγονός ότι απέχουν πολύ από το να είναι "άριστες" έχουν εξομαλυνθεί σημαντικά από πέρσι τέτοια εποχή όταν οι προεκλογικές δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου για αποχή της Ελλάδας από τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είχαν δημιουργήσει ιδιαίτερο σκεπτικισμό στην Μόσχα.
Ρωσικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν ότι "Είναι σαφές ότι προσπαθούν να διαλύσουν τις όποιες αμφιβολίες για το ότι θέλουν να έχουν καλές σχέσεις μαζί μας. Τόσο στον αμυντικό τομέα, όσο και στον ενεργειακό, δείχνουν επιθυμία συνεργασίας".
Υπό αυτό το πλαίσιο και αν δεν υπάρξουν "πισωγυρίσματα" στις σχέσεις των δύο χωρών, την ερχόμενη άνοιξη αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαδίμηρος Πούτιν για την υπογραφή πακέτου συμφωνιών με την ελληνική κυβέρνηση.

ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ Η "ΝΕΔΑ" ΖΗΤΑ....ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ.

Η μεσσηνιακή μπίρα “Νέδα” βρίσκεται ήδη στα ψυγεία αρκετών καταστημάτων, αλλά δεν έχει κατακτήσει ακόμα τους καταναλωτές, καθώς οι περισσότεροι είτε δεν τη γνωρίζουν είτε επηρεασμένοι από τη διαφήμιση παραγγέλνουν τις μάρκες των πολυεθνικών εταιρειών. Οσοι από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, δεν έχουν τη μεσσηνιακή “Νέδα”, ελπίζω να την εντάξουν στον κατάλογο με τις μπίρες που προτείνουν στους πελάτες τους. Οι περισσότεροι καταναλωτές τόνισαν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα γευστική μπίρα... που είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει και τους υπόλοιπους.
Η τοπική μπίρα “Messina” η οποία κυκλοφόρησε πριν από 1,5 χρόνο περίπου, θα πρέπει να την ζητάτε ως... “Νέδα”. Ο εκπρόσωπος της “Μεσσηνιακής Μικροζυθοποιίας” Ντάνιελ Χατζόπουλος, διαβεβαιώνει ότι κύριο μέλημα της εταιρείας θα είναι πάντα η ποιότητα και διευκρίνησε ότι, η αλλαγή του ονόματος έγινε αναγκαστικά καθώς το “Messina” αποτελεί διεθνώς κατοχυρωμένο ιταλικό τοπωνύμιο και θα αντιμετώπιζε προβλήματα προσφυγών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρόβλημα το οποίο είχε αντιμετωπίσει με το κρασί της η εταιρεία Παπαδημητρίου που αναγκάστηκε να το αλλάξει. Από την άλλη πλευρά διαπιστώθηκε ότι στο υπουργείο Εμπορίου ήταν κατοχυρωμένα όλα τα ονόματα που παρέπεμπαν στο “Messina” και έτσι η εταιρεία επέλεξε το “Νέδα” ως μεσσηνιακό και... σίγουρο.
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ.........
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

22/10/10

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ....ΑΛΑΤΙ

“Οι χώρες πρέπει να γνωρίζουν πόσο αλάτι καταναλώνει ο πληθυσμός τους, από πού προέρχεται αυτό το αλάτι και πώς να δημιουργήσουν εθνικά προγράμματα μείωσης του νατρίου στο διατροφικό σύστημα» δήλωσε ο δρ. Νορμ Κάμπελ καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι.
Το νέο σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι να μειωθεί το αλάτι στις τροφές. Με αυτό το σύνθημα «Η Επιτροπή Στρατηγικής Περιορισμού του Νατρίου» του ΠΟΥ πραγματοποίησε διήμερο συνέδριο στο Κάγκαρι. Η συνάντηση έληξε χθες και το συμπέρασμα ήταν να προσκληθεί ο πληθυσμός να καταναλώνει λιγότερες ποσότητες αλατιού, προσπαθώντας να συμμετάσχει σε προγράμματα μείωσης του νατρίου στις τροφές.

ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Tα εγκαίνια του «Αυστραλιανού Αθλητικού Κέντρου Ωλένης» στον Καράτουλα, έγιναν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Ο χώρος άθλησης κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Ελληνικής Λέσχης της Καμπέρας (Hellenic Club of Canberra), με τη διαμεσολάβηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που ως σκοπό είχε τη συμβολή στην ανοικοδόμηση της περιοχής, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

H Ελληνική Λέσχη της Καμπέρας πρόσφερε 350.000 αυστραλιανά δολάρια, ενώ άλλες 50.000 αυστραλιανά δολάρια πρόσφερε η τοπική κυβέρνηση της περιοχής της Καμπέρας. Τα χρήματα αυτά, μαζί με άλλα 3 εκατ. αυστραλιανά δολάρια, προορίζονταν για το νέο δημαρχείο της Ζαχάρως.

Με το σάλο όμως που προκλήθηκε, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης εισηγήθηκε να διατεθούν υπέρ του Αυστραλιανού Αθλητικού Κέντρου Ωλένης, όπως και έγινε.

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.....ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ

Σαρώνει το "αντιμνημονιακό μέτωπο" στις δημοσκοπήσεις σε όλης την Ελλάδα. Στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Δημαράς στην Περιφέρεια Αττικής περνάει πλέον καθαρά μπροστά από την πρώη Κυριακή και όλα δείχνουν ότι την δεύτερη Κυριακή ο λαός θα επιβραβεύσει την ψήφος του κατά του επαίσχυντου Μνημονίου με μία περιφανή νίκη και την θέση του "μικρού πρωθυπουργού" ως Περιφερειάρχη Αττικής.  Έρευνα της εταιρείας Marc δείχνει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γ.Δημαράς πήρε κεφάλι με προβάδισμα 2% στον πρώτο γύρο από τον Γιάννη Σγουρό (21,7% έναντι 19,7%), ενώ στον δεύτερο γύρο φαίνεται να υπερισχύει τόσο του Γιάννη Σγουρού όσο και του Βασίλη Κικίλια με ποσοστό 53,2%.

Προβάδισμα στην κούρσα για τη δημαρχία της Αθήνας έχει ο Νικήτας Κακλαμάνης με 36,4%, ενώ ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά την πρώτη Κυριακή συγκεντρώνει ποσοστό 32,7% και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στη δεύτερη Κυριακή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην Περιφέρεια Αττικής ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται λίγο πάνω από το 15% με ανοδική τάση. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δίδυμα του δεύτερου γύρου. Ο Γ.Δημαράς με αντίπαλο τον Γ.Σγουρό κερδίζει με μεγάλη διαφορά (53,2% έναντι 26,4%). Πρακτικά αυτό σημαίνει ποσοστό στην κάλπη 65-70%!

Πάντως, στο ενδεχόμενο που ο Γ.Σγουρός θα έχει ως αντίπαλο τον Β.Κικίλια, κερδίζει τον υποψήφιο της ΝΔ με διαφορά περίπου 13 μονάδων (39,1% έναντι 27,7%).

Πάντως στον δεύτερο γύρο αυξάνει εντυπωσιακά η αποχή, καθώς το 16% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ .........ΒΟΛΗ

ΕΛΔΥΚ - ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ "Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ...ΤΙΠΟΤΑ".

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ "ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ"

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ "ΚΥΠΡΟΣ '74"

Δήλωση καταπέλτης μέλους της ΕΚΤ για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την κρίση χρέους της χώρας


Δήλωση καταπέλτης για τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση η ελληνική κυβέρνηση έκανε ο Lorenzo Bini Smaghi μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Lorenzo Bini Smaghi στην Ρώμη στις 14 Οκτωβρίου 2010 στην ημερίδα Aspen Transatlantic Dialogue με θέμα “Western Democracies under Pressure”, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ ανέφερε κατά λέξη τα ακόλουθα

«Στην Ευρώπη – για να πάρουμε να άλλο παράδειγμα – εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να παρέμβει με διορθωτικά μέτρα από το Φθινόπωρο του 2009, έχοντας μόλις ανακαλύψει την τρύπα στον προϋπολογισμού που είχε αφήσει η προκάτοχος της, θα μπορούσε να είχε αποφύγει την κρίση εθνικού χρέους καθώς και το δραστικό πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο έπρεπε να εφαρμόσει τότε, κάτω από την πίεση των αγορών».

Ακολουθεί το αγγλικό κείμενο για του λόγου το αληθές  «In Europe – to take another example – if the Greek government had decided to intervene with corrective action as early as autumn 2009, having just discovered the budget hole left by its predecessor, it could have avoided the sovereign debt crisis and the drastic adjustment programme which it then had to put in place under pressure from the markets» ενώ ολόκληρη η ομιλία του Lorenzo Bini Smaghi βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, http://www.ecb.int/press/key/date/2010/html/sp101014.en.html.

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

Η ΠΑΤΡΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Βλέποντας  το εξώφυλλο της τοπικής μας εφημερίδας ένας περαστικός αναγνώστης θα καταλάβει δύο πράγματα:
1. Λίγος χώρος για την "πρώτη" είδηση
2. Πολύ  "πληρωμένη" διαφήμιση υποψηφίων εν μέσω οικονομικής κρίσης.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..................
καλά το είπε και εμείς τον κοροϊδεύουμε..........

Για να δούμε έργα θα κάνουν ή τότε θα έχουμε ...οικονομική κρίση???

21/10/10

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α ΚΑΙ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

A' κατηγορία
Σάββατο
Ολυμπιακος Π. - Δοξα Ν. Μαν/δας
Προοδευτικη- Πανοπουλο
Δαφνη-Αλφειος
Κενταυρος Μαγ.-Αιας Γαστ
Ηλειακος Λεχ.-Αρης Στρεφιου
Kυριακή
Ξενοφων- Ηφαιστος
Κεραυνος Χειμ.-ΠΑΟ Βαρδας


Α2 κατηγορία
Σάββατο
Αχιλλεας Νεοχ.-Χαβαρι
ΑΕΚ Πυργου-ΠΑΟ Κακοβατου
Νικη Τραγανου-Αργοναυτης Κατακ.
Ηλειακος Βαρθ.-Ολυμπιακος Σαβ.

Λευκος Αστηρ Σκ.- Πελοπας Π
Αναγεννηση Παλ.-Ν. Απολλων Δουν


Κυριακή
Ερμης Πλατ.- Πανωλενιακος

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.....ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ......

Δεν θα ήθελα να γράψω κάτι για την "ηλεκτρονική ψηφοφορία" που έχω αναρτήσει αλλά παρατηρώ μία αυξημένη και συνεχή ροή ψήφων προς το πρόσωπο του Κ. Αγραπιδά.
Παρατηρώ ότι μάλλον οι νέοι που γενικά είναι οι περισσότεροι χρήστες του INTERNET κάνουν την διαφορά. Δεν νομίζω ότι οι ψηφοφόροι των άλλων συνδιασμών αγνοούν την χρήση του INTERNET αλλά μπορεί να αγνοούν την ύπαρξη της ψηφοφορίας.
Θέλω να ζητήσω την βοήθεια σας και να διαδώσετε το blog και την ψηφοφορία αυτή.
Ελπίζω μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχουμε ένα μεγαλύτερο δείγμα και νομίζω όταν ξεπεράσει τους 150 ψηφοφόρους θα μπορεί να "είναι" κάποιο αντιπροσωπευτικό δείγμα.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ......

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ .....

ΜΑΛΑΜΑΣ.....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ......ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ !!!!!!

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.!!!

Και την Ηλεία αγγίζει η υπόθεση της καταβολής παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων ύψους συνολικά 270 εκ. ευρώ, επιλογή που είχε σαν αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου από την Ε.Ε. στη χώρα μας, ύψους 343,7 εκ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά είχαν καταβληθεί και σε Ηλείους αγρότες από την κυβέρνηση Καραμανλή, ως ενίσχυση για την απώλεια των εισοδημάτων τους από τις πυρκαγιές του 2007. Η προηγούμενη κυβέρνηση, υπό την προεκλογική πίεση των αγροτών, της Πελοποννήσου κυρίως, αλλά και της Εύβοιας των οποίων οι σοδειές είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές του 2007, προχώρησε στην καταβολή ενισχύσεων ύψους 270 εκατοµµυρίων επιπλέον εκείνων που είχε εγκρίνει η Κοµισιόν.
Γνωρίζοντας προφανώς ότι ήταν εντελώς παράνοµο να δοθούν αυτά τα ποσά και δίνονταν για προεκλογικούς λόγους, η κυβέρνηση απέφυγε να ενηµερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα η αρµόδια διευθύντρια σε έγγραφο που κοινοποιεί στα εδώ γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 9 µήνες µετά τις εκλογές, αναφέρει ότι «η κοινοποίηση (της απόφασης για τις ενισχύσεις) δεν θα πραγµατοποιηθεί άµεσα αλλά εν ευθέτω χρόνω»!
Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα που θα κληθεί να πληρώσει η χώρα μας για παρατυπίες στη διαδικασία καταβολής των αγροτικών ενισχύσεων ενδεχομένως να διπλασιαστούν, καθώς οι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι από κάπου αλλού θα στερηθούν οι αγρότες προκειμένου να καλυφθεί αυτή η «τρύπα» της Ε.Ε. που διογκώνει και το έλλειμμα στη χώρα μας.

20/10/10

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Η' ΛΙΓΟ ΑΠ'ΟΛΑ.

Βλέποντας το ψηφοδέλτιο του κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλου βλέπω κάτι περίεργα πράγματα.
Έχει πάρει στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.
Έχει στο ψηφοδέλτιό του τον μέχρι προχθές υποστηριζόμενο απο την ΝΔ υποψήφιο Δήμαρχο.........
Και άντε πες ότι είναι τυχαίο, τότε γιατι έχει πάλι έναν άλλο γνωστό στέλεχος της ΝΔ που ήταν και Αντιδήμαρχος??  Στην Φιγαλεία έχει μόνο κομματικούς απο το ΠΑΣΟΚ.
Ένας άλλος υποψήφιος από τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ  με ίσως κοινά  ή οχι συμφέροντα στην ....παραλιακή ζώνη κόλησε και αυτός στο....κομματικο ψηφοδέλτιο. 
Πως πάνε όλα αυτά μαζί?????
Τι θα γίνει στο τέλος????

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ : ΗΡΕΜΟΣ Η' ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ?

Άκουσα σε δύο ομιλίες του τον υποψήφιο κ. Κώστα Αγραπιδά.
Τελικά διαπίστωσα ακόμα μια φορά ότι για να διεκδικήσεις την Δημαρχιακή καρέκλα θα πρέπει να έχεις τις γνώσεις (που τις έχει), αλλά να έχεις και .....τσαμπουκά.....(που μάλλον δεν έχει).
Το τι θα κάνεις φίλε το ξέρουμε. Έχεις δείξει απο τότε που έκανες την κίνησή σου με τον σύλλογο και άλλαξες τις αποφάσεις για τον δρόμο.
Πήγες μεθοδικά και με τους νόμους και έφερες αποτέλεσμα.
Έκανες ένα πολυ καλό ψηφοδέλτιο με καλά ονόματα (αν και σε μερικά χωριά δεν έχεις εκπρόσωπο) και πιστεύω θα πάς πολυ καλά.
ΑΛΛΑ......
Εγώ ο απλός πολίτης θέλω ν'ακούσω απο εσένα και κυρίως από εσένα για ποιό λόγο θα πρέπει να σε ψηφίσω. Τι έχεις εσύ σαν πρόσωπο περισσότερο από τους άλλους????

Συμφωνείς με αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα στον Δήμο??
Τι θα συνεχίσεις και τι θα αλλάξεις???

Δεν είναι μόνο ο δρόμος που πρέπει να λές ( Γιαννιτσοχώρι, Ταξιάρχες, Νεοχώρι , Λέπρεο, Κακόβατο και λίγο σε Φιγαλεία πας πολύ καλά) αλλά όλα τα θέματα θα πρέπει να ακουμπήσεις και μάλιστα να τα αναλύεις μιλώντας με τις...ώρες.....ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ???

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ?

Δεν μπορώ να καταλάβω και δεν μιλάει και κανείς για αυτό που συμβαίνει με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ζαχάρως τον κ. Πανταζή Χρονόπουλο.
Τελικά μπορεί να είναι υποψήφιος και δεν μπορεί να είναι Δήμαρχος αν εκλεγεί??
Τι πράγματα είναι αυτά??
Οι δημότες τελικά τί ψηφίζουν???
Θα ψηφίσουν κάποιον που τελικά δεν θα είναι Δήμαρχος??
Δεν πρέπει να βγεί κάποιος και να μας πει τί θα γίνει αν εκλεγεί για δήμαρχος ο κ. Πανταζής Χρονόπουλος???
Ο ίδιος τί λέει???
Οι άλλοι υποψήφιοι επίσης τι λένε????

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΟΕΣΤΑΚΗΣ???

Γιατί αργήσατε τόσο πολύ;» ήταν το ολίγον... εξοργισμένο ερώτημα των 33 μεταλλωρύχων, όταν για πρώτη φορά το γεωτρύπανο έφτασε στο σημείο όπου ήταν παγιδευμένοι, διηγείται στο «Έθνος της Κυριακής» ο Μιχάλης Προεστάκης, μετανάστης δεύτερης γενιάς, μηχανικός και υπεύθυνος της εταιρείας Drillers Supply SA, που εφοδίασε με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό την επιχείρηση γεώτρησης.
Ο κ. Προεστάκης μαζί με τον ανιψιό του Ιγκόρ επί 33 ημέρες βοήθησαν άοκνα στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των μεταλλωρύχων, αρχικά στη διάνοιξη των αγωγών, μέσω των οποίων ανεφοδιάζονταν οι παγιδευμένοι, και στη συνέχεια στη διάνοιξη της σήραγγας μέσα από την οποία ανασύρθηκαν στην επιφάνεια.
Αγωγοί επικοινωνίας ήταν οι «οδηγοί» τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν με ασφάλεια τους μεταλλωρύχους. Σύμμαχοί τους σε αυτήν την προσπάθεια ήταν οι ίδιοι οι παγιδευμένοι, με τους οποίους συνεργάζονταν στενά μέσω βιντεοσυσκέψεων και τηλεφώνου, αφού κι εκείνοι δούλευαν μαζί με τους διασώστες τους.
Όπως εξηγεί ο Έλληνας μηχανικός, οι μεταλλωρύχοι είχαν αναλάβει, κυρίως, να καθαρίζουν τις πέτρες και τα χώματα που έπεφταν στο εσωτερικό της σήραγγας.
Ο Μιχάλης Προεστάκης έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο εξαιτίας της δουλειάς του (Βολιβία, Περού, Αργεντινή, Ιορδανία, Φιλανδία, Πορτογαλία), όχι όμως στην πατρίδα του παππού του, την Ελλάδα και τα Χανιά, από απ΄όπου κατάγεται και την οποία θέλει πολύ να επισκεφτεί.

ΕΥΡΕΣΗ ΧΡΥΣΟΥ....... ΣΤΗΝ "ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ"

Η αξία του θησαυρού αποτιμάται περίπου σε δύο εκατομμύρια ευρώ !!
Ένα μπαούλο με χρυσές λίρες βρήκε χειριστής σκαπτικού μηχανήματος στου Λάππα κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας οδού.Ο θησαυρός ήταν θαμμένος στις ρίζες μιας ελιάς, τον κορμό της οποίας χρειάστηκε να ξεριζώσει ο χειριστής. Το αναπάντεχο εύρημα κίνησε την περιέργεια του χειριστή, ο οποίος κόντεψε να μείνει άφωνος μόλις άνοιξε το σεντούκι και είδε το πολύτιμο περιεχόμενο!
Η αξία του θησαυρού αποτιμάται περίπου σε δύο εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα επέτρεπε στον τυχερό να ζήσει μια άνετη ζωή χωρίς… μπουλντόζες και ισοπεδώσεις.
Φυσικά το νέο διαδόθηκε σ’ όλα τα χωριά της βόρειας Ηλείας.

ADIOS AMIGOS.........

Αναβρασμός επικρατεί στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού σήμερα το πρωί το σίριαλ που ακούει στο όνομα... «Πάμπλο Γκαρσία», είχε συνέχεια και μάλιστα απρόβλεπτη!
Ο Ουρουγουανός μέσος αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με προορισμό την πατρίδα του, έχοντας μαζί του αρκετές αποσκευές και την οικογένεια του.

Η εκτίμηση είναι ότι πλέον ο Γκαρσία θα πρέπει να αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς οι υπεύθυνοι της ομάδας θα κινήσουν τις διαδικασίες για την διακοπή συμβολαίου του παίκτη.

ΟΙ ΔΕΚΑ "ΑΜΑΡΤΙΕΣ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

1.Ολοκαύτωμα του 2007 κάηκαν όλα τα δάση της Ηλείας νεκροί και καταστροφές
2.Εθνική οδός Πύργου-Πάτρας με καθημερινά νεκρούς
3.Ακαρπία στα εσπεριδοειδή το ελαιόλαδο και τις άλλες καλλιέργειες χειμώνας 2009
4.Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ανδραβίδα 8/6/2008
5.Φονικός ανεμοστρόβιλος στη Νέα Μανωλάδα 25/3/2009
6.Ιός Γρίπης και Λεπτοσπείρωσης καλοκαίρι 2009
7.Καταστροφή και μόλυνση οικοσυστήματος Καϊάφα και Στροφυλιάς Κουνουπέλι 2007-2009
8.Αυθαίρετα στις παραλίες του Νομού και του Πύργου, Παράνομες αμμοληψίες στον Αλφειό
9.Παράνομες χωματερές Αγκινάρα, Τριανταφυλλιά
10.Ακρίδες....κατακλύζουν τον 51ο Νομό της Ελλάδας σε ανάπτυξη




 http://pyrgos-news.blogspot.com/

19/10/10

ΠΙΠΕΡΑΤΟ.......

Υποψήφια σε αντίπαλο συνδιασμό "συνελήφθη" να συστεγάζεται για ένα δυωράκι σε καλοκαιρινό ξενοδοχείο της παραλίας με αμφυποψήφιό της στον ίδιο Δήμο που τελικά δεν κατάφεραν παρά τις προφυλάξεις τους να βγούν "όλα στην φόρα".........
Λέτε να προσπαθεί ο/η μία  να πείσει τον/την άλλη για ένα "ψήφο"??

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ (ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ) ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Πρίν λίγη ώρα είδαμε στην αγορά του Πύργου τον Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Γ.Παπαναστασίου που είναι επικεφαλής της Παράταξης "ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ" .

ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ...ΘΡΥΛΟΣ

ΜΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ "ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ "

18/10/10

Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ 42%, Ο ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

Σήμερα το απόγευμα ο φίλος μου απο την Ζαχάρω μου είπε ότι αρχικά τα πράγματα είναι σίγουρα, απλά, και μάλλον τελικά έτσι θα καταλήξουν.

Αναλυτικά λέει ότι ο Πανταζής έχει φθορά στο Γιαννιστοχώρι, Κακόβατο και Ζαχάρω.

Εκεί κερδίζει ο Αγραπιδάς με επιπλέον κάποια 2-3 χωριά προς την Φιγαλεία.

Ο γιατρός αν και δεν ήταν "κοντά" στους κατοικούς του Δήμου λόγω εργασίας στην Αθήνα έχει μαζί του και τον στηρίζει ένα μείγμα από "ενεργά" κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ τόσο στην Ζαχάρω όσο και στην Φιγαλεία.


Παιδιά  τρέχουμε.........  σταυροί είναι αυτοί............

ΔΙΟΓΕΝΗΣ- ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΘΑΛΗΣ

 Ένας κακός άνθρωπος τοποθέτησε στην πόρτα του σπιτιού του μια επιγραφή, για να ξορκίσει το κακό, η οποία έγραφε: “ Κανένα κακό να μην μπεί μέσα στο σπίτι αυτό”
Ο Διογένης που περνούσε απέξω, το διάβασε και αναρωτήθηκε: “ Μα καλά, ο ιδιοκτήτης απο που θα μπεί;



Κάποιοι πληροφόρησαν τον Αριστοτέλη ότι κάποιοι τον έβριζαν, και ο Αριστοτέλης είπε:¨ όταν λείπω, δέχομαι ακόμα και να με μαστιγώνουν”


 Έλεγε κάποτε ο Θαλής ότι ο θάνατος δεν διαφέρει σε τίποτα απο την ζωή. Τότε πετάχτηκε κάποιος απο την παρέα και του λέει: “ Αν είναι έτσι γιατί δεν προτιμάς τον θάνατο;¨ και του απαντάει ο Θαλής: “ Ακριβώς γιατί δεν διαφέρει απο την ζωή”



Κάποτε ο Διογένης είπε δυνατά: “ Ελάτε εδώ άνθρωποι”, κι όταν μαζεύτηκε λοιπόν κόσμος γύρω του, τους κυνήγησε με το μπαστούνι του λέγοντας: “ Ανθρώπους κάλεσα, όχι ζώα”

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ?

Δίχως σοβαρά απρόοπτα ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικειό Ηλείας η κατάθεση των συνδυασμών που διεκδικούν τους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρέστενας και Ζαχάρως – Φιγαλείας. Την Παρασκευή κατέθεσαν το συνδυασμό τους οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Πύργο, κ. Χρήστος Γιάνναρος και στη Ζαχάρω κ. Χρήστος Γιαννόπουλος. Ακολούθησαν από την ίδια παράταξη το Σάββατο, οι υποψήφιοι στην Αρχαία Ολυμπία κ. Σωτήρης Αναστασόπουλος και στην Ανδρίτσαινα – Κρέστενα ο κ. Δημήτρης Κάγκουρας.
Το απόγευμα της Κυριακής άρχισαν ο ένας μετά τον άλλο οι επικεφαλής των συνδυασμών να εμφανίζονται στο Πρωτοδικείο, με πρώτο τον υποψήφιο για τον Πύργο κ. Γαβρίλη Λιατσή, που έφτασε με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο πλευρό του. Ο Δήμαρχος Σκιλλούντος κ. Σάκης Μπαλιούκος, ήταν ο επόμενος επίσης μαζί με τα στελέχη του συνδυασμού του. Με στενούς του συνεργάτες έφτασε για την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Γιώργος Μπούσμπουρας, υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχάρως – Φιγαλείας. Με το σύνολο των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων έφτασε για την δική του υποψηφιότητα ο Δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος και αμέσως μετά, επίσης με πολύ κόσμο δίπλα του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος. Με συνεργάτες του ήρθε στο Πρωτοδικείο και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Σεφερλής και ακολούθησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαχάρως – Φιγαλείας Κώστας Αλεξανδρόπουλος. Ήταν πλέον έντεκα το βράδυ και δεν είχαν εμφανιστεί οι τρεις παρατάξεις της Αρχαίας Ολυμπίας και δύο ακόμα από τις γνωστές στους Δήμους Ανδρίτσαινας – Κρέστενας και Ζαχάρως – Φιγαλείας. Σχεδόν μαζί έφτασαν οι υποψήφιοι της Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Πανάγος Παντελάκος, Θύμιος Κοτζιάς και Χρήστος Δρακόπουλος, αλλά και οι υποψήφιοι κ. Γιώργος Νικολακόπουλος για τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρέστενας και κ. Κώστας Αγραπιδάς για το δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας, όλοι με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες στο πλευρό τους.
Σε γενικές γραμμές όλα κύλησαν ομαλά και κάποιες μικρές παραλείψεις της τελευταίας στιγμής δεν στάθηκαν ικανές να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Η ανακήρυξη των συνδυασμών θα γίνουν το επόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου.

ΝΕΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

Ανάρτισα πρίν λίγο την νέα ψηφοφορία για τον Δήμο Ζαχάρως.
Τώρα είναι η τελική ευθεία. Αρχίστε να ψηφίζετε για να δούμε αν θα αναδείξει η ηλεκτρονική κάλπη αυτοδυναμία........

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ

ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ...ΠΑΣΟΚ και 92 ΧΡΟΝΩΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στις 18 Οκτωβρίου 2011, συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη νίκη της Αλλαγής, όπως έμεινε στην ιστορία εκείνο το άπιαστο 48,06%, θα μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη μια αξιολογική αναφορά στο ημερολόγιο της Ιστορίας, ως ελάχιστο φόρο τιμής και προσφοράς για τις γενιές που έρχονται:
Η 18η Οκτωβρίου 1981, θα έχει καταγραφεί ως η ημέρα που τα κλειδιά της εξουσίας τα πήραν εκείνοι τους οποίους δεν ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

Στις 18 Οκτωβρίου του 1920, είχε γεννηθεί η μεγάλη Μελίνα Μερκούρη, το μόνο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με λάμψη σχεδόν ισοϋψή με τον Ανδρέα.
Στις 18 Οκτωβρίου του 1971, ο Γεώργιος Γρίβας-Διγενής ίδρυε την ΕΟΚΑ Β΄, προκαλώντας την οργή του Μακάριου.
Στις 18 Οκτωβρίου του 1979, το Νόμπελ Λογοτεχνίας ξεκινούσε για μια ανέμελη βαρκάδα στο Αιγαίο, για να καταλήξει στα χέρια του Οδυσσέα Ελύτη.
Στις 18 Οκτωβρίου του 1944, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο πατέρας του Ανδρέα, εκφωνούσε τον Λόγο της Απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους ναζί.
Εντυπωσιακές οι συμπτώσεις, δεν νομίζετε;

Μάλλον όμως θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι καμία από αυτές δεν έχει την παραμικρή σημασία, μπροστά σε εκείνη που συνειδητά παραλείψαμε: Στις 18 Οκτωβρίου του 1918, ακούστηκε για πρώτη φορά το κλάμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

17/10/10

Α1 ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αποτελέσματα
Αιας – Ηφαιστος Βουν. 1-1
Ατρομητος Βαρβ. – Ηλειακος Λεχ. 1-3
Πανοπουλο – Ολυμπιακος Π. 2-1
Δοξα Ν. Μαν/δας – Κενταυρος Μαγ. 1-0
Δάφνη - Κάστρο 3-0 α.α.       
Αρης Στρεφιου - Προοδευτικη 0-1
ΠΑΟ Βαρδας – Ξενοφων Κρεστ. 3-1
Αλφειος – Κεραυνος Χειμ. 0-3

Βαθμολογία

1. Δάφνη 13
2. Δόξα Ν.Μ. 12
3. Πανόπουλο 12
4. Κεραυνός Χειμ. 12
5. ΠΑΟ Βάρδας 12
6. Ηφαιστος Βουν. 10
7. Ολυμπιακός Πύργου 9
8. Ηλειακός Λεχ. 9
9. Κένταυρος Μαγ. 7
10. Αίας Γαστούνης 7
11. Ξενοφών 7
12. Προοδευτική 5
13. Ατρόμητος Βαρβ. 1
14. Άρης Στρεφίου 0
15. Αλφειός 0
16. Κάστρο -

Α2 ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ............5x3 O ΚΑΚΟΒΑΤΟΣ

Αποτελέσματα
Ολυμπιακος Σαβ. – Ερμης Πλατ. 1-0
Ηλειακος Βαρθ. –Αναγεννηση Παλ. 2-2
Πανωλενιακος – Λευκος Αστηρ Σκ. 4-4
Αργοναύτης - Αχιλλέας Ν. 0-1
Πελοπας Πυργου – ΑΕ Κανουλιων 2-1
ΠΑΟ Κακοβατου – Αμπελωνας 3-0            
Ν. Απολλων Δ. – Νικη Τραγανου 0-1
Πελόπιο-Χάβαρι 0-3 α.α.

Βαθμολογία

1. ΠΑΟ Κακοβάτου 15
2. Χάβαρι 12
3. Ηλειακός Βαρθ. 10
4. Ολυμπιακός Σαβαλίων 10
5. Νίκη Τραγανού 10
6. Αργοναύτης 9
7. ΑΕ Κανουλίων 9
8. Πέλοπας Πύργου 9
9. Αχιλλέας Νεοχ. 9
10. Λ. Αστήρ Σκουροχ. 7
11. Ερμής Πλατ. 6
12. Αναγέννηση Παλαιοχ. 4
13. Πανωλενιακός 4
14. Ν. Απόλλων Δουν. 3
15. Αμπελώνας 0
16. Πελόπιο -

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Η σφοδρή νεροποντή που έπληξε σήμερα τον νομό μας προκάλεσε καταστροφές σε δεκάδες γεωργικές καλλιέργιες και οι γεωργοί μας  είδαν τους κόπους μηνών να καταστρέφονται.
Η βροχή έφθασε τα 50 χιλιοστά, αλλά δεν πλημμύρισαν σπίτια.

Εδώ και μία ώρα πάντως η βροχή έχει κοπάσει, ωστόσο ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος τις επόμενες ώρες.

ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ

«Εκεί όπου τα νιάτα συναντούν την εμπειρία και εκεί όπου η πείρα των πολιτικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων συναντάει τη σύγχρονη οπτική του νέου ανθρώπου, υπάρχει το σταυροδρόμι της νέας ελπίδας. Εκεί υπάρχει το σταυροδρόμι της Δυτικής Ελλάδας. Από αυτό το σταυροδρόμι ξεκινάμε και σε αυτό πάντα θα γυρίζουμε γιατί εμείς ξέρουμε πως οι δρόμοι της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να ενωθούν για να δημιουργήσουν τη μεγάλη λεωφόρο του κοινού μας μέλλοντος.
Γιατί ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ και πρέπει να ζήσουμε καλύτερα! Έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να αφήσουμε στο θλιβερό χθες, εκείνους που μας χώρισαν, που μας ταπείνωσαν και μας εξαθλίωσαν, ενδιαφερόμενοι μόνο για τις δικές τους θεσούλες. Και αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε…» 
Αυτά δήλωσε την Κυριακή, για λογαριασμού του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Γιώργου Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού, Γιάννης Μάκκας, λίγο προτού κατατεθεί και επίσημα στο Πρωτοδικείο Πατρών ο συνδυασμός «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ», ο οποίος και ανακοινώνεται αμέσως παρακάτω:
ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Παναγιώτη,
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ
ΒΑΓΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Βασιλείου
ΒΑΦΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Ηλία
ΒΑΦΙΑ ΕΙΡΗΝΗ(ΡΕΝΑ) του Ζαχαρία
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Αθανασίου
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Διονυσίου
ΚΑΚΑΒΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου
ΚΑΤΣΙΜΠΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΚΟΛΟΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Κυριάκου
ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου
ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Σπυρίδωνα
ΜΠΕΝΤΕΝΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου
ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΕΥΘΥΜΙΑ του Λάμπρου
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Φωτίου
ΡΟΖΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου
ΣΚΑΡΤΣΙΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη
ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Βενιζέλου
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για το επόμενο τριήμερο. Συγκεκριμένα, από αύριοέως την Τρίτη, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ειδικότερα τα φαινόμενα θα είναι έντονα:

- Αύριο στη Δυτική Ελλάδα -κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο- και αργότερα την υπόλοιπη Πελοπόννησο και τα Κύθηρα.

-Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου σχεδόν σε όλη τη χώρα.

- Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη.

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

Βάσει των ανωτέρω προβλέψεων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας και συστήνει στους πολίτες:

  • Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
  • Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
  • Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Η επίσημη παρουσίαση του Συνδυασμού «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο, πραγματοποιήθηκε σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο, με την ταυτόχρονη ανακοίνωση των τριών υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών, καθώς και ολόκληρου του ψηφοδελτίου – νίκης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού, δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος, επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Συνδυασμός κατεβαίνει με δύο γυναίκες υποψήφιες Αντιπεριφερειάρχες, όταν το 50% των υποψηφίων συμβούλων του Συνδυασμού στο Νομό Αχαΐας είναι γυναίκες και συνολικά ο αριθμός των γυναικών στο ψηφοδέλτιο «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα» για τις θέσεις των υπ. Περιφερειακών Συμβούλων, ανέρχεται στο εντυπωσιακό ποσοστό του 40% .
Αναλυτικά, οι τρεις υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες του Συνδυασμού «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα» είναι:
Στην Αχαΐα η κα Γεωργία Ντάτσικα (Απ. Αστυνομικός- πρ. Νομαρχιακή Σύμβουλος), στην Αιτωλοακαρνανία ο κ. Κωνσταντίνος Γκέκας (Δασολόγος- Δασοπόνος- Πτυχιούχος του S.C.OP Life Institute of Finance στα δημοσιοοικονομικά- πρ. Αναπληρωτής Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας) και στην Ηλεία η κα Φωτεινή Παπαλάμπρου (Επικοινωνιολόγος- Απόφοιτος Τμ. Πολιτικών Επιστημών).

Για μια ακόμα φορά τονίστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, ότι αποκλειστική επιδίωξη του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου είναι η είσοδος της «Ελπίδας για την Δυτική Ελλάδα» στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών και η τελική αναμέτρηση με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κατσιφάρα, με στόχο την μεγάλη νίκη.
Όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά «δεν εξαντλούνται οι φιλοδοξίες μας με την καταγραφή ενός θεαματικά υψηλού ποσοστού σε αυτές τις εκλογές, αλλά στοχεύουμε αρχικά στην ήττα του υποψηφίου της Ν.Δ. κατά τον πρώτο γύρο και στην συσπείρωση όλων των δυσαρεστημένων πολιτών γύρω από τον Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο την δεύτερη Κυριακή, για την μεγάλη ανατροπή απέναντι στον κ. Κατσιφάρα».

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε ότι ο Συνδυασμός «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα» είναι πολυσυλλεκτικός, με υποψηφίους προερχόμενους από όλα τα κόμματα, καθώς και με ανεξάρτητους, για να προσθέσει: «Η αποχή από την κάλπη είναι συνενοχή. Ζητάμε από όλους τους πολίτες, με την ψήφο τους να τιμωρήσουν τους δύο συνδιαχειριστές της εξουσίας, οι οποίοι με τις καταστροφικές πολιτικές τους έχουν καταντήσει την Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδας, την φτωχότερη όλης της χώρας. Η ψήφος στον Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο σημαίνει κωδικός αντίστασης και παράλληλα προοπτική ελπίδας για την Περιφέρεια
 Υπ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Παπαλάμπρου Φωτεινή
(Επικοινωνιολόγος- Απόφοιτος Τμ. Πολιτικών Επιστημών)

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Βασιλικόπουλος Γεώργιος (Ελεύθερος επαγγελματίας)
2. Γιαννόπουλος Γεώργιος (Έμπορος αυτοκινήτων- διαδικτυακό marketing)
3. Γκούβερος Γεώργιος (Έμπορος χαρτικών)
4. Δήμα Παναγιώτα (Λογίστρια)
5. Θεοδωροπούλου Αριστέα (Εμπορική επικοινωνία marketing-manager)
6. Καρασούλας Διαμαντής (Φοιτητής επί πτυχίω Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών)
7. Καρναρής Νικόλαος (Συνταξιούχος Πυροσβέστης)
8. Κατσιγιάννη Κονδυλία (Λογίστρια)
9. Κολοτσούκας Κωνσταντίνος (Πρωταθλητής Στίβου, Ιδ. Υπάλληλος)
10. Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος (Θεολόγος)
11. Λαζανάς Παναγιώτης (Οινοποιός- Ιδ. Οινοποιείου)
12. Λουρίδας Παναγιώτης (Αγρότης- Επιχειρηματίας)
13. Μαστοροπούλου Μαρία (Ιδ. Υπάλληλος)
14. Παναγόπουλος Χρήστος (Αγρότης)
15. Πέππα Καλλιρρόη (Υπ. Δικτυακού marketing)
16. Ρήγα Ιουλία (Ιδ. Υπάλληλος)
17. Τσομπακόπουλος Παναγιώτης (Επιχειρηματίας- Αρτοποιός)

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ......Ο ΔΥΝΑΤΟΣ

Είναι απόφοιτος γυμνασίου και της Σχολής Αστυνομίας Πόλεων. Υπηρέτησε την Τροχαία Αθηνών και είναι από τους πρώτους ιδρυτές του συνδικαλιστκού κινήματος των Σωμάτων Ασφαλείας. Το διάστημα 1990 μέχρι 2002 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και το 2002 μέχρι το 2010 διετέλεσε δήμαρχος στο Δήμο Ζαχάρως. Στις εκλογές του 2006 επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο με 52,44 %. Ως δήμαρχος είναι ευρύτερα γνωστός για το ταξίδι στη Ρωσία που οργάνωσε μαζί με άγαμους δημότες του προκειμένου να τους βρεί νύφες (που αυτοί δεν έβρισκαν στην περιοχή τους). Με αφορμή το ταξίδι αυτό (τον Αύγουστο του 2005) γυρίστηκε η ταινία τεκμηρίωσης (ντοκυμαντέρ) Sugartown: οι Γαμπροί (το Sugartown είναι μετάφραση στα αγγλικά της Ζαχάρω) με σκηνοθέτη τον Κίμων Τσακίρη. Επίσης είναι γνωστός για την ανάμειξη του σε υπόθεση υποκλοπών. Ο Χρήστος Μαυρίκης (υπάλληλος του ΟΤΕ), ο οποίος κατηγορήθηκε για τις υποκλοπές του 1989, είχε δηλώσει ότι μεγάλο μέρος του αρχείου από τις υποκλοπές φυλάσσεται από τον Χρονόπουλο. Την περίοδο αυτή ο Χρονόπουλος βρισκόταν στην υπηρεσία του τότε υπουργού Ε. Γιαννόπουλου.
Ο Πανταζής Χρονόπουλος καταδικάστηκε 3 φορές για παράβαση καθήκοντος και τέθηκε σε αργία για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο Δήμο τον Ιούλιο 2010 χωρίς να του επιτρέπεται μελλοντικά να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος σε εκλογές από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε βίντεο (το οποίο μέρος της νέας ταινίας του Κίμων Τσακίρη «Sugartown: η Επόμενη Μέρα») εμφανίστηκε ο Χρονόπουλος να πυροβολεί δημόσια και την άδεια οπλοφορίας, απειλές, κατήγγειλε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στις 5 Ιουλίου 2010 ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών  Ηλείας ζήτησε την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας του καθώς αυτή είχε δωθεί παράνομα.
Στις 22 Νοεμβρίου 2009 έγινε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Νοκιμαντέρ IDFA του Άμστερνταμ η νέα ταινία τεκμηρίωσης «Sugartown: η Επόμενη Μέρα» του Κίμων Τσακίρη. Στην ταινία αυτή ο σκηνοθέτης μαζί με τον τέως δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο καταγράφει την ανάπτυξη στην περιοχή μετά τις πυρκαγιές. Μέσα στην ταινία εμφανίζεται ο Πανταζής Χρονόπουλος να απειλεί δημοτικούς συμβούλους και δημοσιογράφους που διαφωνούν στα σχέδιά του ως δημάρχου για την ανάπτυξη της περιοχής μετά τις φωτιές. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου Παναγιώτης Μεϊδάνης κατάθεσε πρόταση 121 σελίδων (την 28-Ιουλ-2010) για παραπομπής σε δίκη των αρμοδίων (ανάμεσα στους αρμόδιους είναι και ο Πανταζής Χρονόπουλος με την ιδιότητα του δημάρχου) για την φωτιά στην Ηλεία το 2007.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ .....ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ........

Τα πρώτα λόγια του σημερινού υποψηφίου για τον Δήμο Ζαχάρως ξεκαθαρίζουν με απλό τρόπο το ποιός είναι και τι προθέσεις έχει μετά την ίδρυση του περιβαντολλογικού συλλόγου στην Ζαχάρω.

«Εχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Νεοχώρι της Ζαχάρως. Κατέβαινα και κατεβαίνω συχνά στην πατρίδα μου. Μέσα από συζητήσεις που κάναμε με διάφορους πολίτες της περιοχής, έβλεπα τον προβληματισμό που υπήρχε στον κόσμο και σκεφτόμουν ότι έπρεπε κάπως να κινηθούμε για να επιλύσουμε σημαντικά προβλήματα, να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε θέματα που "έκαιγαν" την περιοχή. Ετσι, όταν κάποιοι πολίτες που είχαν την ιδέα ίδρυσης του συλλόγου, μου ζήτησαν να τους βοηθήσω, δεν είπα όχι».

Σε ερώτηση για το τί ήταν ο περιβαντολλογικός σύλλογος που ίδρυσε και παρουσίασε πρίν δύο χρόνια είχε πεί:

«Από τη μικρή εμπειρία που έχω πιστεύω ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως και η δική μας, καλύπτουν το θεσμικό κενό εκεί όπου η πολιτεία αδυνατεί να παρέμβει ή όταν η παρέμβασή της είναι πλημμελής ή ελλιπής. Από την άλλη οι οργανώσεις αυτές είναι και ένα μέσο πίεσης προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων, αρκεί οι θέσεις τους να στηρίζονται σε επιχειρήματα. Κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό και εμείς το θέσαμε ως αρχή από τότε που ξεκινήσαμε. Και το δεύτερο εξίσου σημαντικό είναι ότι κινούμαστε υπερκομματικά. Απευθυνόμαστε σε όλους, δεν κάνουμε διακρίσεις. Ο καθένας μπορεί να έχει μια διαφορετική πολιτική άποψη αλλά στα θέματα αυτά κινούμαστε οριζόντια θα έλεγα».

Η αποκατάσταση του οικοσυστήματος του Καϊάφα, ο βιολογικός καθαρισμός, οι χωματερές, η παραχώρηση ακινήτων στο δήμο της Ζαχάρως είναι μερικά από τα θέματα τα οποία απασχολούν σήμερα τον σύλλογο.

AYTA EINAI TA ONOMATA ΤΩΝ 21 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ...ΝΤΡΟΠΗΣ

1). ΒασταρδήςΑναστάσιος(38) άεργος,
2). Μπελιζενίτης Βαγγέλης(38) φωτογράφος,
3). Ζώης Λεωνίδας (42) ιδ.υπάλληλος,
4). Καραχάλιος Γιάννης(38)Επιχειρηματίας,
5). Χιωτάκης Αντώνης(49) ιδ. υπάλληλος,
6). Ζήσιμος Αντώνης-ιδ.υπάλληλος,
7). Κυριακίδης Δημήτρης -Γιατρός(Βέροια),
8). Κατσαβός Δημήτρης-στρατιωτικός(Λάρισα),
9). Ρώρρας Θανάσης(45) Μουσικός,
10).Κουγιουμτζής Κώστας (31) τεχνικός Η/Υ,
11).Νικολουδάκης Σπύρος (29)τεχνικός Mega,
12).Γεωργιάδης Βασίλης (44)ηλεκτρολόγος,
13).Oldfield derek-Ιδ.υπάλληλος,
14).Θυμωδέας Φώτης-Εκπαιδευτικός,
15).Σουκαλόπουλος Δημήτρης (40)
16).Γεωργιάδης Δημήτρης(37)ιδ.υπάλληλος,
17). Καραμουσαδάκης Παναγιώτης,
18).Παπαευαγγέλου Αλέξανδρος (31) οικονομολόγος,
19).Πατίκας Δημήτρης (27) διατροφολόγος,
20). Καρανικόλας Λεωνίδας (41) εισοδηματίας.
21).Πανταζής Νίκος (51) ηλεκτρολόγος-μηχανικός
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Ετσι δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων.

Από τους συλληφθένες, ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται Φώτης Μακρυστάθης. Λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και διαμένει στον Πειραιά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκε το σκληρότερο υλικό.
Συνελήφθησαν ακόμη οι μηχανικοί Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Σπύρος Συμεωνίδης, ο γιατρός-νευροχειρουργός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης του Κωσταντίνου, ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης, ο Άρης Μπαχαριάν (dj στην Μύκονο), ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καρέζης και ο αξιωματικός του Στρατού Γιώργος Παπαδημητρίου.
Η επιχείρηση εντοπισμού των υπόπτων είχε την κωδική ονομασία Μyοsis και κράτησε 3 μήνες. Ξεκίνησε από σήμα της Ιντερπόλ, αφού είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία του Λονδίνου περισσότερες από 200 ιστοσελίδες που διακινούσαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ορισμένοι από τους παρόχους και χρήστες του υλικού ήταν οι Ελληνες που συνελήφθησαν μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Συμφωνα με πληροφορίες, το υλικό ήταν ιδιαίτερα σκληρό, όπως πχ. βίντεο με βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, που είναι δεμένα στους αγκώνες και κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες. Κόστιζε περίπου 80$ και οι κατηγορούμενοι το αγόραζαν με πιστωτικές κάρτες.
Εχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί 25 εντάλματα σύλληψης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ....ΑΠΟΨΕ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

Έφτασε τελικά η...ώρα. Απόψε όλοι και όλα θα ξεκαθαρίσουν. 
Ποιοί τελικά θα είναι οι υποψήφιοι???
Αυριο πρωί θα ξέρουμε και ελπίζω να σας μεταφέρω μερικά νέα που δεν θα βγούν στις τοπικές εφημερίδες αλλά θα έχουν γίνει λίγο πριν κλείσουν οι συνδιασμοί......... ΥΠΟΜΟΝΗ
Related Posts with Thumbnails